De sa att det var mitt fel
Skrivet av

ISBN 978-91-88945-42-6 DE SA ATT DET VAR MITT FEL

Redan innan Eva fyllt fem år hade farbror Gunnar förgripit sig sexuellt på henne. Grannen som verkade så snäll. Gav henne komplimanger och lät henne mata fåglarna som hon hade i källaren.
När Evas föräldrar fick veta vad som hänt gav de henne skulden. Senare flyttade familjen tjugo mil och hoppades att Eva skulle glömma allt. Men kroppen mindes och Eva kände djup skuld och skam under hela sin uppväxt. Som vuxen hamnade hon i en destruktiv relation full av våld och alkohol. En dag fick hon nog. Hon ville bryta den onda cirkeln och bli en bättre mamma till sina tre söner.
De sa att det var mitt fel är en öppenhjärtig berättelse om hur Eva Östebrant insåg att allt hängde samman. De sexuella övergreppen i barndomen lade grunden till den misshandel hon senare utsattes för och det beroende hon drogs in i. Idag är hon fri och har förstått det viktigaste av allt; det var inte hennes fel.
Boken innehåller både Evas personliga berättelse och handfasta tips på hur man kan upptäcka och läka efter sexuella övergrepp i barndomen.

Stigarna
Skrivet av

IBSN 978-91-7577-886-0 STIGARNA
Stigarna är en berättelse om moderskap och dotterskap. Om att hitta eller hitta tillbaka till sig själv och varandra. Om alla band som tiden formar och om mellanrummen mellan människor. Den handlar också om två kvinnors långa väg från längtan efter barn till att kunna hålla det i sin famn.

Stigarna är utgiven av Idus förlag. Du kan köpa boken direkt från dem, eller fråga i bokhandeln, eller köpa på nätbokhandel. Du kan också kontakta mig. ann@annbeskow.se

Politikerrollen – mänskligt hållbar?
Skrivet av

politikerrollenISBN 978916376577-3

Är politikerrollen mänskligt hållbar? Under fyrtio år som aktiv förtroendevald har jag ständigt reflekterat över, hur jag ska klara balansen mellan politiken och privatlivet.

Därför har jag skrivit denna arbetsbok för att förhoppningsvis inspirera er i era tankar och samtal.
Demokratin behöver alltid vårdas och
återerövras om den inte ska gå förlorad.

I Politikerrollen – mänskligt hållbar vänder jag mig till dig som är förtroendevald, kanske är du också ledare. Som förtroendedevald behöver man tänka till och samtala med andra om man ska växa i sina uppdrag. Min förhoppning är att kunna bidra till fördjupade samtal om era olika uppgifter och roller och därmed fördjupas det politiska engagemanget. Så gynnas demokratin.

Om du är intresserad av Politikerrollen kontakta mig ann@annbeskow.se

 


Havet räcker inte
Skrivet av

JUST NU SPECIALPRIS: 95 kronor inkl. moms och frakt. Mejla mig ann@annbeskow.se

 

ISBN: 9789187191039

HAVET RÄCKER INTE är en berättelse om ensamhetens olika skepnader och om frusen kärlek. Men den handlar också om varma relationer och om öppen, varm kärlek till livet. Ann Beskow målar en bild av Lone under ungefär tio år av hennes liv.

Hon är en ung kvinna som alltid känt stor ensamhet inom sig. Så träffar hon Hannes. I sitt liv med honom och deras lille son Elias upplever Lone närhet och värme för första gången i sitt vuxna liv. Så händer något som omkullkastar allt.

Stämningarna i boken är nära knutna till naturen och språket är avskalat. Berättelsen är en fiktiv historia som börjar i Dalarna och slutar i Göteborg, en geografisk förskjutning som går att återfinna i författarens eget liv.

HAVET RÄCKER INTE väcker många frågor som kan leda till tankar och samtal om livets njutningar och utmaningar. Den leder också tankarna till vad som händer med oss, när vi går från att vara två i en relation till att bli en familj på tre.

I Dala-Demokraten den 2 januari 2013 recenserade Bo Degerman Havet räcker inte. ”Det handlar om hur de två hör ihop och glider isär … Ann Beskow tar sig an uppgiften med lugn och varsam hand.”

Så här recenserar Dt (Falu-Kuriren):
http://www.dt.se/nojekultur/bocker/1.5482939-romandebut-i-stillsam-ton

Är du intresserad av Havet räcker inte? Leta på nätet eller kontakta mig. ann@annbeskow.se

 

Vad jag sett och med mitt röda hjärta känt
Skrivet av

 

ISBN: 9789186193300

Att vara en god ledare är inte en position utan en relation. Hur ska jag förhålla mig till människorna omkring mig för att lyckas? Hur ska jag förhålla mig till mig själv för att kunna göra ett bra jobb och komma levande ut på andra sidan?

I den här boken berättar jag om mina inre dialoger under mina år som socialdemokratisk politisk ledare i Orsa. Jag bjuder in dig att ta del av vad jag ser och vad jag känner.

Ur recension i Dala-Demokraten: ”Kräksjuk, kallsvettig och positiv Besk Beskow mitt bland milda tankar om politiskt liv i Orsa”/Bo Degerman

Ur recension i Falu-Kuriren: ”I Dalarna är vi knappast bortskämda med att ledande kommunpolitiker vågar redovisa sina tankar och erfarenheter i bokform.”/Christer Gruhs

Köp Vad jag sett och med mitt röda hjärta känt direkt av mig.

Intresserad av Vad jag sett och med mitt röda hjärta känt? Leta på nätet eller kontakta mig ann@annbeskow.se