Recension i tidningen Psykoterapi

 

I facktidningen PSYKOTERAPI nr 1-2/24 kom en recension skriven  av Pia Eresund.  Hon har läst KROPPSSJÄLEN  som jag gav ut i höstas. En av mina tankar med hela boken är att både läsare som själva arbetar med att förstå mer av sig själva och läsare som vägleder människor – t.ex. terapeuter, psykologer, psykiatriker – ska kunna ha glädje av mina erfarenheter. Därför blev jag extra glad över slutklämmen i recensionen:

Att läsa den här boken är tungt, eftersom förloppet är så detaljerat beskrivet och centrala teman återkommer flera gånger i olika former. Men denna generösa skildring av hur ett segt och intensivt terapiförlopp leder till befrielse kan säkert alla psykoterapeuter lära sig mycket av. För även om man inte själv arbetar med kroppsinriktade metoder kan man ju ändå fråga om och intressera sig för patientens kroppsliga förnimmelser. Och i vissa fall remittera vidare till någon ”Kroppsinriktad” kollega.

Jag har många gånger varit förvånad över hur lite tidigare terapier som jag har erfarenhet av har brytt sig om vad som händer i kroppen. Att kropp och själ är nära sammansvetsade det vet vi väl egentligen alla?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *