Böckerna

Den 1 augusti 2023 var det dags för KROPPSSJÄLEN – en terapiprocess. Med regelbundna besök hos en kroppsppsykoterapeut som ram, beskriver jag en vandring mellan minnen, gamla brev, drömmar och nuet. Det är en berättelse om gamla traumans betydelse, om oro, psykosomatiska symptom och om att återerövra närhet till kropp och känslor. Poesins kraft och driften att forma tankar i ord är ett genomgående perspektiv. Jag belyser också relationen terapeut-klient.

I september 2019 kom DE SA ATT DET VAR MITT FEL, Whip Media. Den har jag skrivit tillsammans med beroendekonsulent Eva Östebrant. Det är en berättelse om Evas liv, från en barndom med upprepade trauman, till en osäker ungdomstid, till en våldsam äktenskapsrelation, till beroende, till läkning och ett gott liv. De sa att det var mitt fel är en tung bok som är fylld av hopp och möjligheter ur det destruktiva till ett levande liv.

I november 2018 gav jag tillsammans med Hedvig van Berlekom ut romanen STIGARNA, Idus förlag. Det är en berättelse om moderskap och dotterskap. Om alla band som tiden formar och om mellanrummen mellan människor. Den handlar också om två kvinnors långa väg från längtan efter barn till att hålla barnet i sin famn.

Mitt skrivande började på allvar för drygt tio år sedan. Efter att ha lämnat ett politiskt heltiduppdrag, kommunstyrelseordförande i Orsa kommun i Dalarna 2008 började jag skriva VAD JAG SETT OCH MED MITT RÖDA HJÄRTA KÄNT. Den kom ut på eget förlag 2009. Några år senare var det dags för HAVET RÄCKER INTE. Den kom ut i januari 2013 på Prolead förlag.

I oktober 2014 kom POLITIKERROLLEN – MÄNSKLIGT HÅLLBAR? Det är en arbetsbok som är tänkt som inspiration för eget reflekterande eller diskussion med andra om politikerrollen. Eget förlag.

Är du intresserad av någon av böckerna. Fråga i bokhandeln eller på biblioteket, leta på nätet eller kontakta mig. ann@annbeskow.se

De sa att det var mitt fel

ISBN 978-91-88945-42-6 DE SA ATT DET VAR MITT FEL Redan innan Eva fyllt fem år hade farbror Gunnar förgripit sig sexuellt på henne. Grannen som verkade så snäll. Gav henne komplimanger och lät henne mata fåglarna som hon hade i källaren. När Evas föräldrar fick veta vad som hänt gav de henne skulden. Senare flyttade […]

Läs mer om boken »

Stigarna

IBSN 978-91-7577-886-0 STIGARNA Stigarna är en berättelse om moderskap och dotterskap. Om att hitta eller hitta tillbaka till sig själv och varandra. Om alla band som tiden formar och om mellanrummen mellan människor. Den handlar också om två kvinnors långa väg från längtan efter barn till att kunna hålla det i sin famn. Stigarna är […]

Läs mer om boken »

Havet räcker inte

ISBN: 9789187191039 HAVET RÄCKER INTE är en berättelse om ensamhetens olika skepnader och om frusen kärlek. Men den handlar också om varma relationer och om öppen, varm kärlek till livet.

Läs mer om boken »

Politikerrollen – mänskligt hållbar?

ISBN 978916376577-3 Är politikerrollen mänskligt hållbar? Under fyrtio år som aktiv förtroendevald har jag ständigt reflekterat över, hur jag ska klara balansen mellan politiken och privatlivet.

Läs mer om boken »

Vad jag sett och med mitt röda hjärta känt

ISBN: 9789186193300 Att vara en god ledare är inte en position utan en relation. Hur ska jag förhålla mig till människorna omkring mig för att lyckas? Hur ska jag förhålla mig till mig själv för att kunna göra ett bra jobb?

Läs mer om boken »