Välkommen Johan van Berlekom, ordet är ditt

 

Johan B. van Berlekom

 

Plötsligt händer det! Min man Johan van Berlekom tackade ja till att gästblogga. De senaste åren har han ägnat åt att resa i Europa. Ensam eller tillsammans med sin vän, barndomskamrat och kusin från Holland har han betat av de flesta resmål och de flesta konstmuséer han drömt om att komma till. Väl hemma har han sorterat alla sina fina foton och återupplevt resorna gång på gång.

Hans verktyg har varit stor i-pad och en dator har han inte haft på länge. Senast var en pc. Häromdagen köpte han en mac och jag är hans installatör och lärare. Som säkert fler än vi upplevt, kan omställningen vara klurig och frustrerande. Men just nu har vi ju gott om tid att överstiga alla höga hinder som uppstår.

Nu ska han börja skriva mer. Och idag är han min gästbloggare. Välkommen Johan, ordet är ditt.

 

Anteckningar från en ofrivillig exil.

Idag börjar min dagbok. Inspirationen till titeln på denna dagbok kommer från Dostojevskijs ”Anteckningar från ett källarhål”.
Just nu sitter vi sedan snart 3 månader i karantän p.g.a. Coronapandemin eller som fackfolket säger Covid 19.

2007 lärde vi oss nyordet tsunami och nu är det alltså dags för pandemi. Och då för tre månader sen visste vi knappt att det finns en statsepidemiolog och vad hen sysslade med och ännu mindre vem de var. Nu vet vi bättre.

Vi har dessutom lärt oss en del annat nytt som vem som är äldre eller t.o.m. äldre äldre. Jag ligger i gränszonen till det senare! Plötsligt rycker livets sista del närmare. Att tillhöra gruppen äldre medför beröringsförbud, inga kramar utanför bostaden, restriktiva besök i affärer (ta hjälp av grannar, barn eller andra om du har några), och muséer, biografer, teatrar, evenemang av allehanda slag,  glöm dem! För min del ingår ju även simhallen. Men jag FÅR cykla, promenera, träffa människor utomhus (det är t.o.m. rekommenderat) men kom ihåg minst 1,5 meters lucka till medmänniskorna.
Hur länge skall detta hålla på???

Avslutar med en bild från ett av mina resmål förra året. Ön Sylt västerut i norra Tyskland.

 

Sylt, Schleswig-Holstein Tyskland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *