En svidande krona

 

 

Krona, krans eller stjärnors lysande atmosfär är ordförklaringar på ordet corona. Det var så jag tänkte för några veckor sedan: corona är en krona eller en krans. Så förändrades världen, det kom farande från ingenstans. Corona är ett virus!

Från ingenstans är inte sant. Det har funnits som ett virus ganska länge. Men jag skulle inte tro att det var sant, om jag för två månader sedan skulle få berättat för mig hur världen skulle komma att se ut nu. Inte bara i världen långt borta, utan också i Sverige. I min stad, på min gata, hos oss. Coronaviruset som slagit sig ner som en svidande krona över hela världen. En krona som plågar, oroar och krossar drömmar,

Just nu blandas mitt liv av ytterligheter. Dagarna jag har,  lever jag och tar vara på stunden. Solen som tittar fram, promenaderna, jorden mellan fingrarna, omtankarna från de mina, kontakten med vännerna.  Detta blandas av en frustration över att tvingas släppa kontrollen. Ingen vet vad eller när? Det är bara att vänta och se.

Samtidigt drivs jag av kunskapstörst. Rapporter och nyhetsflöde forsar ur radio och tv. Beprövad och beforskad kunskap blandas med en dekokt av amatörspecialisters tyckande. Jag sorterar och tar emot det jag vill ha. Jag lyssnar på folkhälsoinstitutet och andra källor jag tror på. Jag lyssnar också  på röster som känner och tänker annorlunda och jag lider med människor som får sina livsdrömmar krossade. Jag försöker hålla balansen i detta flöde och hålla koll på vilka källorna är. I huvudet trängs existentiella frågor av olika slag. Jag väljer bort det jag inte vill höra eller tänka när natten närmar sig. Då letar jag istället efter en plats att stå stadigt med fötterna på. Jag släpper in frisk luft, sätter på musik, stampar i golvet och dansar med hela min kropp som just nu är frisk.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *