Stigarna i Go´kväll den 12 mars 2019

 

Ann Beskow Pia Herrera Hedvig van Berlekom i Go´kväll

 

”Du är ju en skrivande människa”, säger hon. ”Det är jag med. Och ändå gör du hela tiden andra saker så att du inte hinner skriva. Det gör jag med. Jag skulle kunna leva hela livet så, men frågan är om jag skulle bli lycklig? Du jobbade så mycket, men efter 65 skulle du bara skriva. Men du jobbar lika mycket fortfarande. Och du är med de små barnen så mycket. Så du hinner inte skriva.”
Hon säger det eftersom vi pratar om min eviga inre oro som just nu gör mig så mörk och ledsen.

Raderna ovan kommer från min dagbok från våren för sex år sedan. Det framgår inte vem jag pratar med. Kanske är det med mig själv. Men jag gissar att det är min dotter och jag som är ute på en av alla våra skrivpromenader de där första åren jag flyttat till Göteborg för tio år sedan.

Jag tror att det där samtalet är ett av alla de ord som studsade mellan oss – de ord som blev ett manus som blev en roman. Som blev STIGARNA som min dotter, Hedvig van Berlekom och jag pratar om i Go´kväll imorgon, tisdag den 12 mars. Undrar vad vi sa i programmet? Det ska bli spännande att se.

 

STIGARNA av Ann Beskow och Hedvig van Berlekom. Idus Förlag.

 

6 svar till “Stigarna i Go´kväll den 12 mars 2019”

 1. Ines Uusmann skriver:

  Kära Ann
  Har precis sett Gokväll och hunnit beställa er bok.
  Ska bli så spännande att läsa.
  Det var så roligt att lyssnar på ert samtal och hoppas du vill hälsa till dotera också
  Kram från Ines i ett regnigt Helsingborg
  PS hälsa Johan också

 2. Ann Beskow skriver:

  Tack Ines. Hoppas du tycker om att läsa boken ❣️

 3. 12 mars-2019.Blev så överraskad o glad när jag sätter på dagens Go’kväll. Ser där för mig kända ansikten.På bordet bredvid mig ligger boken ’Stigarna’.Ska återlämna den på mitt kära bibliotek i Bergshamra,Solna,i morgon. Stod där på hyllan för nykomna böcker för ngr dagar sen’.
  Personalen är rel ung o sätter alltid fram nykomna böcker som dom tror på.Hittar alltid bra ex där.Jag tycker verkligen att det är en mkt bra bok,om ett svårt ämne.Den kändes så självupplevd o är mkt intressant. Fick 4+ i min lPad. Jag är 85 år,drygt.Som ni förstår är ämnet i boken rel nytt för mig.Vet ju att det inte är helt vanligt.Men har stor förståelse för de unga kvinnorna. Utan pappa blir många barn iallafall numera,så där ligger väl inte ev problem.Framtiden får visa hur det går för barnen.Bra,tänker jag.Tack för bra läsning o bra TV program

 4. Ann Beskow skriver:

  Hej Ullabritt!
  Tack för din fina respons. Det är guld värt för oss! Vi vill ju beröra andra och väcka tankar och ingångar till samtal. Roligt också att höra om Bergshamrabiblioteket. Vad vore Sverige utan sina bibliotek.
  Varma hälsningar från Ann

 5. Mattias Wirf skriver:

  Jag tyckte ni gjorde bra ifrån er i rutan 🙂 Har gjort reklam för er på jobbet, bland bokfolket 😉

 6. Ann skriver:

  Tack Mattias! Hjälp med reklam och spridning är alltid tacksamt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *