Hjorth och Schulman drabbade mig

Vigdis Hjorth och Alex Schulman

Två böcker har invaderat mig. Så lika och så olika. Båda handlar om arv och miljö. Om familjer och familjemedlemmar. Om hur vi ärver och överför beteenden och förhållningssätt utan att egentligen veta så mycket om varför vi fungerar tillsammans som vi gör.

De här två böckerna handlar om hur mörka händelser sprider vrede och sorg omkring sig – starka känslor som spiller genom generationer.

Jag har läst Arv och Miljö av Vigdis Hjorth och Bränn alla mina brev av Alex Schulman.  Jag försökte hitta några fina citat inne i böckerna. Men det var svårt. Gick inte att rycka ur sina sammanhang. Istället blir det ett klipp ur böckernas baksidor.

ARV OCH MILJÖ. ”Så hon kan skriva, Vigdis Hjorth, rakt in i liv och livsval som de flesta av oss känner igen i vår omgivning, och i oss själva.”

BRÄNN ALLA MINA BREV. ”Tre tidsperspektiv. Två generationer, En hemlighet. Alex Schulman har skrivit en gripande och djupt personlig skildring av passion och svartsjuka, och hur ett möte i det förflutna kan skapa svallvågor över årtionden.”

Tack för ert mod att berätta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *