Fönster mot förfluten tid

Bild Paul Hansen. Afghanistan 2012.

 

”För mig handlar bilder – när man fotograferar lika väl som när man betraktar dem – om att se. Att stanna upp ett litet slag, att tillåta ögonblicket framför dig att bli en del av ditt här och nu.”

”De är skärvor av förfluten tid som oavsett personliga ingångsvärden, förkunskaper, utbildning, ålder eller bakgrund mer kan betraktas som fönster in till andra människors verklighet.”

Citaten mötte jag på Fotografiska i Stockholm och Paul Hansens utställning Being There. (8 september – 19 november 2017.) Han är en av de fotografer som åker världen runt på farliga uppdrag för att vi ska kunna ta del av andra människors här och nu. Bilder berör. Ibland bringar en bild långt större förståelse än tusen ord. Jag uppfylls av Paul Hansens mod och konstnärlighet. Rekommenderar ett besök på Fotografiska.

Besöket satte igång tankar kring mitt eget jag och bilder. Vad gör bilder med mig och vad finns det för samband mellan bilder och ord i mitt hjärta och i mitt huvud. Om detta kommer jag säkert återkomma här. När jag tänkt färdigt; fast det gör man ju aldrig …

Besökte också Waldemarsudde. Bland mycket annat fick vi se höstens vackraste bukett. Waldemarsudde och blommor hör ihop och inspirerar mig mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *