Han klädde av sig naken och sprang runt matsalsbordet


Han klädde av sig naken och sprang runt matsalsbordet i en krigsdans. Bytet var jag, berusad av kärlekslängtan och alkohol. Klockan var halv två på natten. Nu blev det otäckt och jag rafsade ihop mina grejer och kastade mig ut i försommarnatten. Det var nästan 50 år sedan och jag trodde jag hade glömt bort den här upplevelsen, som inte hörde till mina ljusa ungdomsminnen.

Men någonstans hade jag inte glömt och känslan av rädsla och övergivenhet kom tillbaka till mig när jag häromdagen lyfte blicken upp mot de mäktiga trädkronorna där fåglarna bygger bon. Jag stod igen mitt i Lund, min studentstad, på väg till ett stort gäng sjukgymnaster som firade 50-årsjubileum. Vi bytte tankar om våra liv och erfarenheter och vi mötte varandra där vi står just nu. Både märkta och påfyllda av livet, så som det blev och så som det är med både framgångar, lycka, sorger, sjukdomar och kärlek.

Det blev en mycket spännande dag som satte full fart på minnen och gav tankar med nya perspektiv. Många skratt och en del tårar. Ett fin dag i jakten på att knyta ihop livet, både sitt eget och andras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *