Gediget bygge, lusten och Bodil Malmsten

Vårhimmel bakom Balder

Djupblå vårhimmel och en ny luft där värme och svalka bryter mot varandra gör mig lycklig. Det var så på vår lördagspromenad. Vi passerade Liseberg på baksidan och jag såg att berg- och dalbanan Balder är ett gediget bygge och på Sankt Sigfrids plan såg vi en välsorterad fiskaffär som vi inte visste fanns.

Fiskaffären på Sankt Sigfrids plan

Och jag gick och tänkte på att skriva och på att det tar emot ibland. Hemma bläddrade jag i Bodil Malmstens bok Så gör jag. Hon skriver:
”Det här är grundläggande. Det gäller skrivandet, det gäller allt: Ta ut glädjen i förväg. Ta ut skrivarglädjen och förvara den ljust. Något behöver bli berättat, låt det.
Tids nog kommer problemen.; problem behöver man inte oroa sig för. De kommer när de kommer. Skrivglädjen är kusin med lusten, ta ut dem så mycket det någonsin går.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *