Så kanske. Om det inte lät så dramatiskt.

Vastergarn

Fåglar i Västergarn.

 

Den frågan går inte att ge ett svar på. I alla fall är inte svaret statiskt över tid. Men när någon frågar blir mitt svar ändå ofta detsamma. Vilken är den bästa bok du läst? Fjärilen i min hjärna, skriven av Anders Paulrud. Han skrev den när han var femtiosju år och döende.
Så här börjar den:

Och nu vänder jag mig nedåt, till fåglarna i underjorden –
Så kanske. Om det inte lät så dramatiskt. Och vackert.

Den här boken fyller mig med ett vackert vemod från första raden till den sista. Den blandar existentialism med vardagstankar i samma andetag. Den fyller mig med mod och en vilja att förstå att det är inte så farligt.

De cirklar omkring, ett fåtal av de snälla vita fåglarna.
Inga läten, men ögon. Stanna här, var inte rädd –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *