Sprickningstiden kommer snart

Tulpan i frost

Tulpan i frost

Tjoho, jag har fått bredband i hela mitt hem. Även i mitt lilla arbetsrum. Det vetter mot Tullgången i skydd av Carlanderska sjukhuset. Det är sju grader idag, den tjocka bruna lövmassan täcker den regnmättade jorden och träden skriker av förväntan och längtan efter den smärtsamma lövsprickningens tid.

Vid senaste sekelskiftet byggde vi bredband i Dalarna. Jag bodde i Orsa och hade inte tanke på annat än att det var knepigare att få internetspridning till alla för oss på landet. Kunde väl aldrig ana att det skulle kunna vara några svårigheter i centrala Göteborg. På den tiden tänkte jag på alla småbyarna i vår kommun och deras digitala infrastruktur, inte på att tjocka murväggar och hisschakt från 1937 kunde skapa problem. I Orsa fanns det förresten ungefär så många hissar som handens fem fingrar. Men sedan jag flyttade hit där jag nu bor har jag lärt mig att varje plats på jorden har sina problem. Lite olika men ändå ganska lika. Har också lärt mig att grannar triggar varandra i upptrappningen av nätåtkomst. Ett slags escalerande ställningskrig där kunskap och ekonomi spelar roll.

Men nu har jag löst problemet. Ja, inte precis jag själv, men det är löst och jag ropar tjoho där jag sitter och skriver och googlar med öppen balkongdörr mot Tullgången beredd att ta emot den stundande våren.

Kommer våren snart?

Kommer våren snart?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *