Tänk inte på vad som händer efter

Azaleadalen 29 maj 2014

Azaleadalen 29 maj 2014

Lördag morgon, klockan sju. Himmel och jord möts i en aldrigsinande blöt kyss, ljuset i rummen är som tidig eftermiddag i november. Majs näst sista dag. Flera streck under 10 därute, som vanligt. I övermorgon är det sommar. Efter frukost går vi ut. Känner oss inte lockade, men gör det ändå. För vi vet att just nu Är Azaleadalen vacker.

I full regnmundering och skärmmössa för att slippa vatten i ögonen går vi, utan kamera. När vi närmar oss slutar det våta, det lättar bland molnen. Vi står på klippan högt upp i Azaleadalen och mina tankar snuddar vid paradiset. Han som står bredvid mig säger, tänk inte på vad som händer efter döden, tänk på det som är före.

Plötsligt dyker en bekant konstnär fram bland buskarna och säger att vi kommer alldeles för tidigt. Inte visste vi att Parksalong i Azaleadalen firade femårsjubileum med mer än sjuttio konstnärer. Vi kunde inte stanna, men nästa år går vi dit. Konst i dalen är säkert häftigt. När jag kommer hem hittar jag fotot jag tog för precis ett år sedan. Precis lika himlastormande då som nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *