Då och nu

Orsa 27 april 2007 kl. 06.00

Orsa 27 april 2007 kl. 06.00

Då var det lukt av eldar och smällare, leriga skor i en luft så hög att barnrösterna ekade mot himlen, sen blev det eviga diskussioner om hemkört och blandat, vem är du med, var sover du och jag kommer så gärna och hämtar i natten.

Nu – igår kväll – var det gravad last, lövtunna rostbiffsskivor, chokladägg från Holland och alkoholfri cider. Vart tog all tiden däremellan vägen? Tiden då hela min värld tvistade runt och blev en annan. Blev det jag nu lever i, en värld där handlingskraft är att lagstadga om och var fattigdom får finnas i min närhet, alltmedan tusentals unga människor kastar sig ut på stormiga, kalla hav utan att kunna simma. Gör det ändå, i drömmen om ett bättre liv. Det var bara ett par exempel. Jag skulle kunna rada upp tusen frågetecken till. Varför är det som det är, när det ganska lätt skulle kunna vara annorlunda?

Men idag är det 1:a maj. Hoppas du får en fin dag vad du än gör. Kanske vilar du din trötta kropp och uppjagade hjärna, kanske har du fuktig jord mellan alla dina fingrar, kanske är du ute och för kampen vidare. Själv ska jag lyssna på utrikesminister Margot Wallström på den smockfulla Götaplatsen mitt i Göteborg.
Magnolia

2 svar till “Då och nu”

  1. Rigmor skriver:

    Du skriver så poetiskt om allt. Både det svåra och det glädjefulla. Målar upp i bilder. Ställer frågor som måste ställas. Och besvaras.
    kram

  2. Ann Beskow skriver:

    Tack Rigmor för dina fina ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *