Le Kiosk, 21 meter tyg, simma …

Havsbad

Havsbad

Simskola och 21 meter tyg. Det blev en bra dag igår.

Att se en sexårskropp spritta i varenda del av kroppen för att det äntligen är simskoledags är en särskild njutning tycker jag. I mig finns en röd tråd från barndomens badande i Sommens kalla vatten i solsken och regn, till tiden när våra barn var små och vi ägnade timmar, dagar och dygn i Orsas utebassäng, på Holens badplats eller Mora simhall. Vattenglädje, vattenmod. Det är bra för själen, sa en pappa häromdagen när han stoppade ner sin 7-månaders baby i en åkpåse efter att de simmat tillsammans. Det finns också ett starkt politiskt ställningstagande hos mig när det gäller simkunnighet. Det är en jämställdhetsfråga, det är en social fråga, det kan gälla livet ibland och det har med inlärning att göra. När du lär dig simma får matematiken en skjuts framåt av bara farten. Samhället måste stötta föräldrarna så att alla barn lär sig simma!

21 meter tyg har med Le Kiosk att göra. När det är dags för gardinbyte brukar jag och min gamla Huskvarnatrotjänare rycka in. Roligt att kunna bidra. Roligt är det också att titta in i deras shop på Sveagatan 20 i Göteborg eller gå in och kolla i webshopen. Gör det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *