En gång trodde jag fast det var ganska längesedan nu, att livet var enkelt.

Gran och tall
Människor jag möter säger att de inte fattar att det är jul snart. Alla jagar och ingen fattar. En del vill så gärna uppleva någon slags julefrid som de inte har tid med, andra minns bara en massa helvetiska jular de varit med om. Inte tänkte jag på, när jag låg i min barndomssäng att det fanns människor som hade ett helvete på julen. Nu har jag förstått att de är ganska många. Därför vill jag för egen del bidra med att inte hetsa.
<img class="aligncenter size-full wp-image-7163" alt="Quality Hotell Friends Arena" src="http://www.annbeskow.se/wp-content/uploads/2014/12/Quality-Hotell-Friends-Arena.jpg" width="800" height="1067" srcset="https://annbeskow.se/wp-content/uploads/2014/12/Quality-Hotell-Friends-Arena.jpg 800w, https://annbeskow.se/wp-content/uploads/2014/12/Quality-Hotell-Friends-Arena-224×300.jpg 224w, https://annbeskow.se/wp-content/uploads/2014/12/Quality-Hotell-Friends-Arena-767×1024.jpg 767w, https://annbeskow.se/wp-content/uploads/2014/12/Quality-Hotell-Friends-Arena-131×176 generic clomid australia.jpg 131w” sizes=”(max-width: 800px) 100vw, 800px” />
Så veckan före jul for vi till Stockholm några dagar. Hotellet vi valt med stöd av Coops hotellpremie låg i ett nybyggarland som fick oss att tänka på Tokyo. Detta på grund av Quality Hotel Friends Arena och alla byggnader omkring. Men när det gällde människor som rörde sig i området var det långt ifrån Tokyo. På gångvägen från Solna station till hotellet mötte vi inte ens en katt. Så tomt på folk!
Motstridiga känslor och tankar korsade i min skalle. Gigantiska Friends Arena stod där helt ensam dag efter dag. Jag såg osynliga pengar rulla ut ur projektet timme för timme. (Jag har ingen aning om hur det går ekonomiskt, men jag begriper att när det gäller stora arenor ger publik intäkter.) Samtidigt tänker jag på julhandeln inne i stan, ett myller av människor med kassar i händerna trängs i en glittrande stad. Lägg därtill dagens samhällsdebatt – där starka känslor kastar runt mig så jag blir alldeles vimmelkantig. Det handlar om vilka människor som ska ha rätt att vara här och om vilka som inte är välkomna. Debattens vågor går höga hos en del medan andra inte ens törs prata om det, medan åter andra sitter i gathörnet med hungriga ögon och påminner oss om världens tillstånd.
En gång trodde jag fast det var ganska längesedan nu, att livet var enkelt. Man hjälper  den som behöver och man säger välkommen till den som vill komma in? Just så enkelt vill jag att livet ska vara och jag är fullkomligt övertygad om att det finns många som tycker likadant. Må vi bli en rungande majoritet!

Vi hade många fina upplevelser i Stockholm och vi mötte så många vänliga, roliga och välkomnande stockholmare! Om det ska jag berätta mer en annan gång. Men nu ska jag baka lite kakor för det är visst julafton i övermorgon?

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR till alla mina besökare, till alla bloggare, till alla fb-vänner och alla andra vänner därute i den reella världen.

Anntomte

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *