Sara Stridsberg, BECKOMBERGA. Ode till min familj.

Stol i berså

”Och du, Jim, var är du någonstans?
Här hos dig Jackie.
Jag vet det, men är du gladare nu?
Jag blir aldrig glad, men det går ganska bra för mig ändå.”
Citat ur Sara Stridsbergs BECKOMBERGA. Ode till min familj.

Jackie är 14 år och finns ofta vid sin pappas sida när han vistas på Beckomberga. Hon vill vara nära honom, vill inte att han ska vara ensam. BECKOMBERGA. Ode till min familj är en sällsam berättelse. Säregen, vacker och gripande. Jag är glad att den nominerats till Augustpriset. Där hör den hemma.

Ett annat citat ur Sara Stridsbergs senaste bok beskriver när Jackie, som hunnit bli äldre föder sin son:
”Marion kom till mig en ovädersnatt, en novembermorgon för sex år sedan satt jag på sjukhuset med ett blodigt knyte i mina armar, han låg inlindad i filtar och blodfläckiga trasor och en doft av djur och skämt vatten stod omkring oss i rummet. Ur blodet lyste ett par klarblå ögon och ett hjärta pickade under den gråaktiga huden, den såg ut att vara några nummer för stor. Jag minns att jag undrade om hans ögon hade lyst så inne i mitt mörker.”

BECKOMBERGA. Ode till min familj,  rekommenderas starkt!
(Bilden ovan har ingenting direkt med texten att göra.)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *