Lyssnade igen på Christian Falk

Radio

Christian Falks sommarprogram var ett av dem som satte mest avtryck hos mig. Ett program fyllt med beröring och tilltal utan att vara ens på gränsen till sentimentalt. Ett program om musik, om livet och barn, kreativitet och artistliv, om kärlek och vänner, sjukdom, död och om samhället vi lever i. Ett sommarprogram gjort av en vuxen människa som snart skulle dö, ett program utan publikfrieri som berättar om det som är vackert och om det som är skit.

Lösryckta ord ur Christian Falks program:
mina första ord var ”She loves you”
mamma var alkoholiserad och dumpade mig hos mormor och morfar
morfar var periodare
satt i trappan och grät
en fröken hörde att jag var musikalisk
en annan fröken såg mig, hos henne fick jag dricka te och äta marmelad
annars var det omvägar mest hela tiden
man vill bli sedd av sin far
vilken röra

nu när jag är dödssjuk får jag all hjälp jag vill ha, jag är tacksam för det, men det är lite märkligt med proportionerna och prioriteringarna när samhället ska rycka in och väljer att stötta eller inte stötta sina medborgare

min son ville inte leva, ingen hade tid att lyssna, han skickades hem med en burk tabletter

det pratas om att det finns ett skyddsnät i det här landet, kan den som har adressen dit ge mig den

jag har mötts av så mycket kärlek den här tiden
nu har jag bara några få saker att fixa, sen kommer jag

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *