Politikerrollen – mänskligt hållbar?

Politikerrollen

Om du är trygg i dig själv, blir du trygg i din roll som politisk ledare. Du har förmåga att skapa utrymme för hållbara politiska engagemang. Respekt för dig själv och för dina partivänner, dina politiska motståndare och icke-politiska medarbetare föder också allmänhetens respekt för det politiska uppdraget och gynnar därmed demokratin. Demokratin som alltid måste vårdas och återerövras om den inte ska gå förlorad. Reflektion över vad du håller på med och samtal med andra om förtroendevaldas villkor är nödvändigt för att kunna gå framåt.

En tydlig politisk identitet är en god grund när du ska klara av ditt politiska uppdrag. Vidare krävs kunskaper och erfarenheter. Du ska kunna samarbeta, våga finnas i konflikter, kunna kommunicera. Du ska vägleda andra och ibland måste du ta initiativ till svåra samtal. Säkert dyker det upp fler egenskaper när du tillsammans med andra reflekterar över dessa frågor.

Detta talade jag om för och med 102 politiker och 38 förvaltningschefer från miljö- plan-och byggnämnder på Clarion Hotell i Stockholm igår den 28 april. Sveriges Kommuner och Landsting anordnade.
SKL 28 april

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *