Nu är jag här igen

Frånvarande, men mycket närvarande. I slutet av mars påbörjade jag ett medvetet blogguppehåll. Var i färd med att utforska nya marker och ville koncentrera mig fullt ut för att sedan återkomma till bloggen. Tre olika världar har jag borrat i. Det första är mitt skrivande.

Valv efter valv i Utrecht

Jag åkte till Utrecht i Holland och gav mig en alldeles egen vecka. En vecka för reflektion, skrivande och läsande. Försökte förstå var jag står just nu och åt vilket håll jag vill. Som valven i kanalen gick jag genom lager efter lager för att förstå vad jag vill och vad jag kan. Jag kom en god bit på väg.

Europarådets kongress

Sedan kom vårens vecka i Strasbourg, Europarådets kongress. Rakt in i politisk vardag just nu. Krimkonflikten var och är aktuell liksom romernas situation i Europa. För mig personligen är jag inne i ett avskedsskede. I samband med valet i höst kommer jag inte ställa mig till förfogande för politiska uppdrag. En punkt ska sättas. Mitt aktiva politiska engagemang började för 41 år sedan. Snart är det slut. Jag är noga med punkter.

parken

I sju år har jag haft stor anledning att åka till Japan, men jag har hela tiden fegat ur. Men i början av april for vi. Jag är så glad för det.

Tre av mina världar – mitt skrivande, mitt politiska engagemang och Japan – kommer min blogg att cirkla kring från nu fram till midsommar ungefär. Och plötsligt kanske något helt annat tränger sig på. Som ett gästinlägg inom kort, det är en text som berör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *