Snart är det Lars Hansares tur

 

Lars Hansare

Lars Hansare

Just nu läser jag Potatistjuven av Lars Hansare. Det är en samling inspirerande och spännande
noveller som gång på gång byter perspektiv. Det är ett energiskt driv som sätter mig i reaktioner som ”jaha, blev det så”, ”oj då” och ”så kan man ju också se på saken”. Dessutom ackompanjeras varje berättelse av en fin akvarell av Jane Hansare. Potatistjuven rekommenderas varmt!
Lars Hansare föddes i Norrköping. Tidigt blev han elev hos den framgångsrike fotografen Christer Strömholm i Stockholm. Foto och film har varit en stor del av hans liv. I sitt företag Hansare Communications har Lars gjort många arbeten för SVT i form av nyhetsinslag och dokumentärer. Men han har också filmat inom näringslivet, hos ASEA, Volvo och IKEA för att nämna några exempel.
På senare år har Lars passion för bilden mer och mer glidit över i orden.  Sedan 1999 har han bott med sin hustru, tillika min studiekamrat i Lund på 60-talet, Jane Hansare i Castelnau de Guers, en charmig vinbondeby i centrala Languedoc. Från sin ”skrivarstuga” som ligger under takåsen i deras vackra medeltidshus har han skrivit reportage, debattartiklar och flera böcker. En av de senare är Potatistjuven. Den och flera andra av Lars böcker har Jane Hansare illustrerat.

Lars är min gästbloggare i februari. Inom kort kommer ni få ta del av hans inlägg.

Läs mer om Lars Hansare:

http://hansareordblogg.se/
http://egenutgivarna.se/lars-hansare/

Utsikt från skrivarstugan

Utsikt från skrivarstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *