Om GÄSTER och ORD

ORD är en brygga.

ORD är en brygga.

I november förra året bjöd jag in min första gästbloggare. Temat var Ord – vad betyder orden för dig. Första gästen var Sara Källgarn som skrev om sitt arbete med att ta emot flyktingar på Arbetsförmedlingen. Sedan följde Jan Blomström i sin roll som förläggare, konstnären Brita Holvid Fastlund och Lars Hansare, författare som bor växelvis i Sverige och i södra Frankrike. Kring jul bjöd jag också in min skrivarkompis Hedvig van Berlekom. Hon och jag bytte texter kring temat Juldagsvemod.
Ska jag försöka mig på en sammanfattning? Nej egentligen behövs det inte. Alla vet att ORDEN ger näring till våra fantasi och drömmar, berikar våra möten, är ovärderliga verktyg i vårt arbete. Alla har vi ett förhållande till ORDEN. Det ser bara lite olika ut.
Här följer några gästcitat.

Orden är mina vänner, jag vaknar med dem, de sällskapar med mig under dagen och när jag släcker min sänglampa om kvällen klingar de sakta av för att under nattens timmar leta sig fram till nya spännande möten, former och föreningar. (Lars Hansare)

Jag hör min medmänniskas ord förvandlade på mitt eget språk. I rummet där vi möts säger jag på stapplande arabiska ” alam wa sahlam!”, Välkommen! och vill därmed bjuda in till samtal på lika villkor – jag vill lära om din värld och hoppas att du vill lära om min, så att den blir vår. (Sara Källgarn)

Orden som gett mig mina bilder, ger betraktaren möjlighet att i mötet starta nya berättelser, tala om erfarenheter, minnen och känslor. Jag har upplevt så många fantastiska möten med människor som gett mig så mycket i form av glädje och bekräftelse. De har berikat mig och gett mig vänner för livet. (Brita Holvid Fastlund)

Äran av att ge luft under vingarna till andras ord gör mig ödmjuk. Som förläggare får jag möjlighet att se ordens styrka i områden långt utanför min egen sfär. Att möta andra som lever med kärleken till skrivandet som uttrycksform gör mig stolt som människa. (Jan Blomström)

Slutligen några ord från Juldagsvemod:
Följer en man i vindjacka med liten hund nere på gatan. Hon hade lagt märke till att hyacinten hade börjat bli brun i kanterna redan dagarna innan jul. Tänkt att de borde köpa en ny. Mannen nere på gatan drar i kopplet. Hunden är svart och vit och den försöker hela tiden ruska av sig regnet, hoppar lite i steget. (Hedvig van Berlekom)

Tack alla mina gäster för era ORD!

Juldagsvemod

Juldagsvemod

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *