Grå-grått väder och en sprakande karamellskål

Foto: Johan Berlekom

Foto: Johan Berlekom

Väderleksrapportören försöker lätta upp sin redogörelse om dagens tillstånd. Hon talar om ljusgrått, mörkgrått och blågrått väder. Jag tänker på alla människors glada ansikten efter sommaren som gick som var soldränkt. Jag tänker också på människornas glada ansikten på mötet en gång i en konferenssal i en annan värld, när det gick runt en godisskål. De som inte ville ha, skickade skålen vidare utan ansiktsuttryck. En del såg sura ut. Men de som ville ha började sitt karamellval genom att titta djupt i skålen och låta sitt ansikte bryta upp i ett glädjefullt leende. Alla som var sockersugna gjorde så!

Jag tänker på vad ljusgrått, mörkgrått och blågrått väder gör med oss, kollektivt. Och vad gör en skål full av karameller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *