Jul i ”Havet räcker inte”

Havet genom sommarsverige

 

Ett utdrag från sidan 83 i Havet räcker inte.

Det är dagarna före första julen utan Elias. De har förberett sig, men frågan är om det kommer att hjälpa. Många gamla minnen lämnade de kvar på en loppis i Dalarna. Några har de med sig. En tomte som han älskade och brukade sova med på julaftonsnatten och en tomtefamilj som han gjorde på dagis; en hushållsrulle målad i rött med stickad luva och glad mun, en toalettrulle lika röd och glad och en halv rulle mittemellan. Det är familjen. Den långa är pappa, den halvlånga är mamma och mellan dem står en pytteliten rulle som är Elias själv. Alla är glada för snart är det jul. Men nu står den lilla tomtefamiljen högst uppe på en hyllkant i ett annat hem hos en desarmerad familj i en annan del av landet.

Nu är det julpris på Havet räcker inte. 120 kronor + 29 kronor för portot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *