Gästbloggare JAN BLOMSTRÖM

Jan Blomström

 

Välkommen Jan, ordet är ditt.

I vår dynamiska tillvaro är vårt ideal förändring och utveckling. Företag vill växa och ta marknadsandelar. Politiska viljeinriktningar vill forma samhället utifrån sin övertygelse. Arbetsgrupper behöver prestera bra tillsammans mot givna mål och som enskild förverkligar vi oss i våra egna varumärken. I min värld är det många gånger just vår förmåga att använda orden som blir skillnaden mellan succé och fiasko.

 I arbetet som affärspsykolog ser jag mina kunders framgångssagor när verksamheterna sätter rätt ord på den verklighet de verkar i. Lika tydligt ser jag katastroferna när orden går i otakt och där ordens tystnad skriker ut sin ångest. Insikten om den kraft jag kan frigöra när jag dirigerar företagens ordsymfoni gör mig både stark och modig i dessa uppdrag. 

Medan de talade orden transporteras till minnesbilder, fyller de skrivna orden en helt annan kraftfull funktion. Som författare förmedlar jag tankar och idéer på helt andra sätt och jag slås ständigt av styrkan i hur de tryckta orden kan driva förändringsarbeten framåt. Hur man inspireras och upptäcker kärleken och modet för de utmaningar man står inför, såväl att man hyperventilerar av ilska och frustation när man utmanar sina komfortzoner. För att tillsammans landa i en ny sanning och stå trygga i att göra varandra starka för var och ens växt och vidare utveckling.

 Äran av att ge luft under vingarna till andras ord gör mig ödmjuk. Som förläggare får jag möjlighet att se ordens styrka i områden långt utanför min egen sfär. Att möta andra som lever med kärleken till skrivandet som uttrycksform gör mig stolt som människa. Att mötas, uttrycka och uppleva, både det som skett, det som sker och det som kommer att ske, är en av mänsklighetens förmån. Livet i sig utgörs just av att tillsammans med andra få fånga olika nyanser och upplevelser i tillvaron, och där är språket starkt. Där är orden bränslet för tillvaron.

 Jan Blomström
Affärspsykolog / Författare / Förläggare
www.janblomstrom.se
www.proleadforlag.se

Gå gärna in och titta på min trailer om min bok Talangfabriken. Tryck här.

Om du är nyfiken på yrkesrollen personlig assistent ska du trycka här. Här berättar jag om min bok Älskade assistent.

Jan Blomström, Gotland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *