Dreamteam eller terrorbalans?

Nätverksträff i Söderköping. kommunstyrelseordföranden och kommunchefer från trakten.

Kommunstyrelseordförandena och kommuncheferna från Östergötland (och några från Småland) träffas regelbundet tillsammans med CKS, Linköpings universitet. Det är bra när vardagspolitik och forskning kopplas ihop i goda samtal. Det behövs!

Tillsammans med Bengt Welin från Älvdalen var jag inbjuden att tala om rollfördelningen mellan ledande politikern och chefen i en kommun. Handlar det om dreamteam eller terrorbalans?
Om en kommun skall utvecklas behövs en stark kommunchef. En stark kommunchef behöver stark politisk styrning. För om hen inte styrs politiskt gör hen som hen vill. Och det kan innebära allt från att göra ingenting till att med stor kreativitet och lust göra det som hen själv hittar på. Ibland blir det väldigt bra, ibland går det käpprätt åt skogen. Det var sådant vi talade om, jag i egenskap av f.d. kommunstyrelseordförande i Orsa i Dalarna och Bengt Welin som f.d. kommunchef i Älvdalen.

Bengt slutade sitt anförande med en klokskap. Framtiden finns där unga kvinnor vill vara!

Bengt Welin från Älvdalen

I mitt esse. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Ett svar till “Dreamteam eller terrorbalans?”

  1. Sara skriver:

    Kloka Ann och Bengt, världen skulle må bra av mer av er! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *