Ett särskilt skimmer över staden.

Novembermorgon

Det låg ett särskilt skimmer över staden i morse. Jag började med en tidig morgonpromenad på frostnupna gator. Stimulerande arbetsfrukost med Jan Blomström på hotell i Majorna. Stimulerande och roligt. I början av december blir Jan min gästbloggare.

Sedan bar det iväg till Stampens kyrkogård. Jag har ingen trädgård längre och alla redskap är borta. Med frusna fingrar och grannens sekatör i handen klippte jag fram pappas och mammas gravsten bland två yviga buskar. En stilla stund bland buskklipp och minnen, bara sådär en vanlig tisdag.

Det var då jag såg den, novembersolen. Så förförande och särskild. Den försatte mig i en lugn stämning långt bortom vardagens larm. Jag gick stilla omkring och lät mig fyllas på.

Sedan har dagen traskat på och nu ser jag fram emot givande samtal i vår studiecirkel med Vad jag sett och med mitt röda hjärta känt som utgångspunkt.

2 svar till “Ett särskilt skimmer över staden.”

  1. Britta Fyrk skriver:

    Vilken fin morgonstund. Bilderna, textens innehåll och enkelhet. Tack! Nu går min dag igång …

  2. Ann Beskow skriver:

    Tack Britta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *