Mera Ellen Key och jag blir så trött

Vättern

”Genom att ingen låter den endre tala till slut, hinner ingen ge sin synpunkt helt. Och så uppstå de missförstånd, som – med nutidens nervösa retbarhet – snart för till häftiga utbrott mellan de meningsskilda och till förstämning hos alla.

Man lämnar numera ofta en sällskaplig samvaro – även i högt bildade kretsar – med den känsla av trötthet, som varje meningslöst spilld tid medför.” (Detta uttalande kommer från Ellen Key och finns i Hedda Janssons bok Där livets hav oss gett en strand.)

Citatet är ungefär hundra år. Jag kom att tänka på det när jag såg partledardebatten i SVT förra veckan. Där stod de och kastade paragrafer och penningsummor på varandra i avbrutna meningar. Svårt att förstå, lätt att bli trött.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *