Att leda en kommun är som att gå på svaga isar

Den 16 oktober 2013, Sveriges Kommuner och Landsting

Det är ensamt på toppen, det vittnar de allra flesta om som har ledande politiska uppdrag. Detta har Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) tagit fasta på. De anordnar workshops och andra träffar för stärka klimatet för toppolitiker och ge möjlighet till erfarenhetsutbyte. Jag var där och berättade om mina tankar och reflektioner som växte fram mellan 1995 och 2008 då jag var kommunstyrelsens ordförande i Orsa. En liten dikt ur boken Vad jag sett och med mitt röda hjärta känt:


Att leda en kommun
är att gå
stundtals ut på svaga isar över djupa vatten
våga leva tryggt i tanken
jag tar mig alltid tillbaka till en strand.

Att leda en kommun
är hemskt och otäckt
men mycket mera varmt
sköna mättade möten med människor
förtroende, ansvar
och glädjekickar.

Signering av boken Vad jag sett och med mitt röda hjärta känt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *