”Brons berör och vill bli berört”

Utsikt från en ateljé en regnig dag i april

Igår hade kulturnämnden i Göteborg sammanträde. Förmiddagen ägnades åt studiebesök på konstnärernas kollektivverkstad som ligger i det Gamla Sockerbruket vid havets inlopp till Göteborg. KKV Jag blir alldeles uppfylld av glädje och drömmar om skapande, när jag får sticka in nosen i ateljéer och verkstäder. I en ateljé mötte vi Kerstin Merlin Eriksdotter. Så här säger hon:

”2010 förälskade jag mig fullständigt i Brons. Brons förtrollar, sägs det, och det är jag den förste att skriva under på. Lukten av smältan, känslan är lenhet och värme när du bearbetar den gjutna skulpturen. Brons berör och vill bli berört!”, konstaterar hon. www.merlin.se

Och nog blev jag berörd av hennes mjuka, gracila, fantasieggande och lugnande små skulpturer som låg så lent i handen.

www.merlin.se

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *