ÅÅHH, jag blir galen av detta byråkratspråk!

Alla kulturarven rivs ner och förstörs! Jag sitter och tittar på nyheterna och i reportaget från Syrien förstår jag att alla syriska  kulturarv som Unesco sett som intressanta för hela världen, bombas och rivs sönder. Kulturarven berättar om historien, de skapar identitet och stolthet. Nu slits de sönder i Syrien.

Tårar i ögonen, ilska i hela kroppen, jag blir så berörd, upprörd, arg och ledsen. Så har TV bjudit in en kulturarvsporfessor som ska ge sina synpunkter. Första kommentaren till det som visats blir:

”Det är ju bekymmersamt när man som professionell inom gebitet tvingas se en förstörelse av det här slaget”.

ÅÅHHH, jag blir galen på detta byråkratspråk! Det är väl inte bara lite bekymmersamt, det är åt helvette att detta får ske inför öppen ridå. Jag blir galen när jag hör människor uttala sig över känslosamma saker så att det låter som en paragraf ur ett riksdagsprotokoll. Ja, jag vet att jag varit politruck själv. Men jag lovar, jag har i alla fall alltid försökt att prata så det går att fatta vad jag menar och vad jag känner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *