Nostalgi

Badnostalgi

När jag sitter på toaletten på besök hos en dotter fastnar blicken i ett hörn av badrumsgolvet. Där ligger en liten gul gubbe som väcker varma känslor. Jodå, strax efter ser jag den lilla blåa kannan som gubben bor i. Det var väl sådär 25-30 år sedan jag senast såg dem.

Som blixtens hastighet passerar alla badstunder från -70 och -80-talet revy. Plaskande barn i olika konstellationer. Storasyster och lillebror, storebror och lillebror, mellansyster och mindre storasyster, lillasyster och storasyster … ja, hur det än såg ut så fanns den gula gubben med. En liten gubbe som var före sin tid. En liten smiley innan smileys fanns. Det är i sådana ögonblick som tiden panikrusar och står blick stilla precis samtidigt.

Smiley före sin tid.

 

Ett svar till “Nostalgi”

  1. Nanna skriver:

    sjukt söt i sin lilla kanna. och ja, den väcker minnen hos mig också:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *