Hur svårt kan det egentligen vara?

Foto: Ann Beskow

Nöjd levnad
Äta litet, dricka vatten,
Roligt sällskap, sömn om natten,
Käckt arbeta, lägligt bo,
Stillhet någon stund på dagen;
Det är lagen,
För min hälsa och min ro.
Olof von Dahlin (1708-1763)

ibland känns det som att tiden står stilla. Med viss modifikation stämmer den här dikten från 1700-talet väl in på det vi idag vet om livsstil och hälsa. Tänk om alla hade tillgång till just detta: mat, dryck, jobb, socialt umgänge, bostad och avkoppling från stress. Ja, då skulle väldigt många fler än idag må riktigt bra.

Det visste Olof von Dahlin för 300 år sedan. Och det vet vi. Men det gäller att få till det. Hur svårt kan det egentligen vara?

Dikten finns citerad i Vad jag sett och med mitt röda hjärta känt  i mitt simkapitel.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *