Vad man menar räknas inte

”Men så är det med att skriva.
Vad man menar räknas inte.
Den som skriver har inga garantier för hur det blir läst.”

Detta är ett citat ur Bodil Malmstens nya bok SÅ GÖR JAG – KONSTEN ATT SKRIVA.  Just nu läser jag den boken samtidigt som jag funderar på hur jag ska berätta om HAVET RÄCKER INTE när det blir dags att ut och bokprata. Kanske går det att snabbt berätta vad den handlar om, men det går inte att berätta vad det betyder. Det är ju en sak hur jag tänkte när jag skrev och en helt annan sak vad den som läser tänker. Och så ska det vara! Det är ju därför det är så stimulerande och livsuppehållande att läsa. Genom böckerna blixtrar alla olika perspektiv på livet och människorna förbi och det är läsaren som avgör hur hen tolkar det, vad hen känner och tycker. Bodil Malmström skriver också att läsa är viktigare än att skriva (om man ska kunna skriva). Därför läser jag nu mer än någonsin.

P.S. I det här fallet kändes det inte bara ok utan riktigt praktiskt att använa hen.

Ett svar till “Vad man menar räknas inte”

  1. Nanna skriver:

    Ja… det där kan jag fundera mycket på. Fast också i kommunikation och samtal. Hur saker och ting landar och tolkas och vad man själv faktiskt menar. Fast då får man ju oftare chansen att förklara hur man menade och det kanske är viktigare i prat än när det gäller läsning.. som du säger så är det ju en del i det hela. att man gör sin egen tolkning.

    Fint att hen smög sig in där! Perfekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *