Fel Borg på fel plats

”Om Barrosso varit tillräckligt smart så skulle han byta ut hans portfölj. I stället för din och min hälsa skulle Borg kunna sköta inre marknaden, fiskerifrågor eller kultur till exempel, säger Wikström, som lovar att hålla extra vakande ögon på Borgs insats.” (Citat ur GP 22/11)

Det är Cecilia Wikström (fp) som citeras. Hon sitter i Eu-parlamentet. Det är inte Anders Borg hon pratar om utan Tonio Borg från Malta som nu valts till EU-kommissionär med ansvar för hälsa. Han är mycket omstridd eftersom han är stark och aktiv motståndare till både homosexuella och abort. Nu har han ansvar för Europas gemensamma hälsofrågor. Det tycker jag är vidrigt.

Det som upprör mig nu är att Cecilia Wikström som till preofessionen är präst  och som föredömligt protesterat mot förslaget att välja Tonio Borg säger som hon gör i citatet ovan. Att Tonio Borg med sina antihumana åsikter skulle sköta fiskerifrågor är kanske ok, men Cecilia Wikström tycker dessutom att han skulle kunna sköta kulturfrågorna. Jag hoppas att hennes tunga slant. För jag hoppas verkligen inte att hon tycker att en person som jagar och begränsar hbt-personers och ofrivilligt gravida kvinnors liv skulle passa att sköta kulturfrågorna i Europa. Det skulle inte vara att gå myrsteg bakåt när det gäller mänskliga rättigheter. Det vore förfärligt med tanke på att kulturen är det fria skapandets hemvist och yttrandefrihetens och demokratins hjärta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *