Fartblind och tappat sin moraliska kompass

En vd i ett kommunalt bolag i Göteborg (allt enligt dagens GP) har fått sparken. Han hade 102 300 kronor i MÅNADEN i lön + förmånsbil. Nu skulle det skrivas nytt avtal och förmånsbilen skulle tas bort. I kompensation skulle han få 4000 kronor. Det skulle bli 106 300 kronor varje månad i lön. Men han tyckte att kompensationen på fyratusen var för liten så han vägrade skriva på. Därför fick han sparken.

Hur tänkte han? Kanske tycker han att 106 300 är för lite att leva på per månad. Kanske tycker han att hans eget värde sitter i hur mycket pengar han får och det finns ju andra som får mer. Eller så tänker han bara att det är orimligt att han ska behöva ordna en egen bil och dessutom ”bara” få fyratusen kronor till det.

Det skulle ju också kunna vara så att han tycker att konflikten om förmånsbilen kom lämpligt. Han har ju bara några år kvar till pension och om han bråkar lite skulle han kunna få sparken och ett rejält vederlag. Då kan han ju faktiskt ”tjäna” mer per månad än en del andra gör på ett helt år och dessutom inte behöva utföra något arbete.

Jag vet inte hur han tänker. Men jag tycker att det osar fartblindhet och borttappad kompass i livet. Dessutom kan jag inte låta bli att fundera på vad som gör honom lycklig en vanlig regnig torsdagseftermiddag.

4 svar till “Fartblind och tappat sin moraliska kompass”

 1. marianne ohlander skriver:

  Jag håller fullkomligt med dig! Och det som gör mig mest förbannad är alla vidlyftiga fallskärmar!!! Och att alla löneökningar sker procentuellt, så att de redan rika alltid blir ännu rikare och löneklyftorna ökar i stället för att minska. Grrrrr.

 2. Ann Beskow skriver:

  Bra Marianne, mera sånt!

 3. Katarina skriver:

  Himmel så vansinnigt hög lön, det där är ju en årsinkomst för mig det som han har i månadslön.

 4. Ann Beskow skriver:

  Hej Katarina! Det är precis det jag menar. Skillnader mellan löner kommer det alltid att finnas och det tycker jag också att det ska, men VARFÖR är skillnaderna så STORA. Och hur kan det finnas människor som tycker att etthundrasextusen kronor varje månad inte är tillräckligt? För mig är det en politisk fråga. Som socialdemokrat vill jag inte att det ska finnas gigantiska ekonmoiska skillnader mellan människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *