Bäst utan ett ord för mycket

Nu måste jag sluta säga: ”Jag har nyss läst det bästa bok jag någonsin läst”. För jag märker att för mig finns det många den-bästa-bok-jag-någonsin-läst. Idag är det: Känslan av ett slut av Julian Barnes. Att överhuvudtaget läsa den boken är ett led i löftet till mig själv att läsa mer utländsk litteratur, inte enbart svensk. Dessutom är det en konsekvens av att Bodil Malmsten säger att det är viktigare att läsa än att skriva om man vill skriva bra. Alltså läste jag Känslan av ett slut. Jag fullständigt sögs in i berättelsen som satte många starka känslor i gungning samtidigt som mina utifrån-glasögon studerade hur man driver en spännande berättelse framåt på bara 190 sidor och utan ett enda ord för mycket.

Citat ur Känslan av ett slut:
”När man är ung – när jag var ung – vill man att ens känslor ska likna dem som man läser om i böcker. Man vill att de ska vända upp och ner på livet, skapa och definiera en ny verklighet. Senare vill man nog att de ska leda till någonting mindre omvälvande, någonting mer praktiskt: man vill att de ska stå ut med ens liv som det är och har blivit. Man vill att de ska säga en att allt är i sin ordning. Och är det något fel med det?”

Läs den! Men om du är i en fas av livet när du inte hinner läsa en enda bok: Lägg den på minnet och läs den sen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *