Annie Lööf var också där

Igår var det partiledardebatt på SVT. Det var första gången på länge och det var spännande. Mycket händer i många av partierna just nu och igår var det många nya partiledare som skulle visa vad de går för. Nya var vänsterns Jonas Sjöstedt, miljöpartiets Gustav Fridolin, socialdemokraternas Löfven och centerpartiets Annie Lööf. Mästarnas Mästare fick stryka på foten, även om det var svårt och jag följde debatten med spänning.

Efteråt var det utvärdering och kommentarer direkt. Först var det den politiska kommentatorn Margit Silberstein som följdes av en pratstund med Aftonbladets polititiska chefredaktör och Peter Wolodarski, politisk redaktör på DN. De nagelfor debatten som nyss avslutats, kommenterade vad som sagts och vad som inte sagts och uttalade sig om hur de olika partiledarna klarat sig. Att flera av dem var helt nya kommenterades särskilt.

Förutom ett undantag. INGEN nämnde med ett enda ord en av partiledarna, nämligen centerpartiets Annie Lööf. Det var som om hon inte fanns. Var det en slump? Hon var den enda kvinnan. Jag brukar inte vara överkänslig på den här punkten, men detta kändes magstarkt. Funderade på de så kallade härskarteknikerna. En av dem handlar om osynliggörande. Jag tror inte att någon medvetet uteslöt henne i eftersnacket. Härskartekniker är ofta omedvetna i stunden. Men jag ogillade kraftigt att Annie Lööf inte verkade ha varit med. Dessutom tyckte jag att hon, även om jag ofta inte delar hennes åsikter, att hon var en duktig debattör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *