Berörd av en snöflinga

Idag bjuder jag på ett citat ur en av de böcker jag läser just nu, ru” av Kim Thúy.

”En av mina hyreskompisar pluggade i flera år teologi, arkeologi och astronomi för att ta reda på vem vår skapare är, och varför vi finns till. När hon kom hem till lägenheten på kvällarna hade hon inte med sig några svar, bara frågor. Den enda fråga jag själv har ställt mig är när jag kan tänkas dö. Jag borde ha valt när det ska ske innan mina barn föddes , för sedan dess är döden inte längre något alternativ. Den småsyrliga doften av deras solvarma hår, svettdoften från deras ryggar när de vaknar mitt i en mardröm och kritdoften från deras händer efter skoldagens slut har tvingat mig – och tvingar mig fortfarande – att fortsätta leva, att bli bländad av skuggan av deras ögonfransar, berörd av en snöflinga och förtvivlad av en tår på deras kind. Mina barn har gett mig den enastående förmågan att blåsa på ett sår så att det onda försvinner, att förstå ord som inte sägs, att ha svar på alla frågor, att vara en fe. En fe förälskad i deras dofter.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *