Vilket lag är starkast?

Det är som på en fotbollsmatch. Man behöver inte ens förstå sig på fotboll för att känna att nu har det vänt. Även om det inte blir några mål, finns det plötsligt en känsla som säger att det lag som var svagast nyss, har glidit in i den starkares roll. Plötsligt lyckas det som misslyckades nyss och motståndarna ser trötta och oentusiastiska ut.

Så är det också i den svenska politiken just nu. För ett halvår sedan blev allt som socialdemokraterna gjorde fel och det lyste självförtroende om Reinfeldt, även om han bara stod bredvid och tittade på. Nu är det tvärtom. Statsministern och Anders Borg ser trötta och initiativlösa ut, medan Stefan Löfven och Magdalena Andersson skickar förtroendefulla signaler som går rakt genom rutan och landar tryggt hos betraktaren. Och opinionssiffrorna stiger för sossarna. Det är bra, tycker jag. Men jag slår mig inte till ro. Matchen kan vända igen; det kan bölja fram och tillbaka och ibland vet man inte riktigt precis när och varför det sker. Precis som på fotbollsplanen.

 

 

Kommentarer inaktiverade.