Oro, stress och försvagad demokrati

Orosmoln

Det värsta är att människor inte längre kan lita på det  nät som tidigare stod för trygghet. En trygghet som gjorde att man slapp vara nervös över kommande skeden i livet då ekonomin sviktar. Numera vet man inte om sjukförsäkringen gäller just mig när jag blir sjuk, eller om arbetslöshetsförsäkringen i verkligheten har med mig att göra. Inte heller vet man om olika privata försäkringar kommer att hjälpa eller om man drabbats av något undantag.

Denna oro är ett hot mot demokratin. Om inte människorna kan lita på systemen får kontaktnät, smartness, jurister och pengar allt större betydelse. När vissa tar sig fram trots hinder, andra inte och när gräddfiler och mutor lockar, ökar klyftorna i samhället och demokratin är i fara.

 

Kommentarer inaktiverade.