En uppsjö av minnen

Söndagsfrukost

J och jag lever tillsammans. Men varje morgon lever vi ett eget liv. Vi går upp i otakt, vi äter frukost vid skilda klockslag i olika rum och vi motionerar på vårt eget sätt.
Vi ses egentligen inte förrän till förmiddagskaffet klockan 12. Detta är en av förutsättningarna för att vi ska kunna leva tillsammans år ut och år in.

Men lördag-söndag ser annorlunda ut. Då är det weekend-fest med sovmorgon och gemensam frukost. Det är J som står för frukosten. Han letar i våra skåp och dukar i teman. Färger, minnen, årstider och estetik får bestämma.

Ibland tränar vi våra hjärnor och delar minnen. Minns du vem vi fick den ifrån, vilken semesterresa köpte vi den där och vilket av våra barn gjorde kannan? Det är detta som är en av de stora fördelarna när man har turen/glädjen/skickligheten att leva tillsammans i nästan ett halvt sekel – detta att man har en uppsjö av minnen att dela.

Sommarkoppar från Gotland

Kanna gjord av dotter H och calvadoskoppar från J:s barndomshem

 

Kommentarer inaktiverade.