Om barns rättigheter och mjölkmaskiner i Sverige

”One in five” – ett flerårigt projekt i Europa handlar om barn. Siffrorna står för att ett av fem barn har utsatts för kränkningar och sexuella övergrepp. Vart femte barn!Det finns i alla Europas länder, i alla olika miljöer och i alla olika sorters familjer. Dessutom finns det väldigt mycket på nätet. Det är naturligtvis fullständigt oacceptabelt! Projektet går ut på att öka medvetandet om att det är så här det ser ut och att öka och sprida kunskap, allt för att vi ska skydda och stödja barnen på bästa sätt. Om detta handlade ett seminarium jag deltog i vid Europarådets kongress i Strasbourg i torsdags.

På fredag morgon satt jag i en taxi till flygplatsen. Taxischauffören kunde dålig engelska och min franska är fragmentarisk. Så vi bestämde att vi skulle prata tyska. Han berättade om sitt förra jobb innan han tog över farsans taxiföretag. Han reste i 38 länder och monterade maskiner. Han hade varit i Sverige och byggt en mjölkfabrik. Till jobbet hörde att besöka traktens alla bönder och gårdar. Han tyckte det var fantastiskt intressant och att Sverige är ett underbart land. Jag berättade om seminariet och om att ett av fem barn i alla våra länder utsätts för sexuella övergrepp och vi samtyckte i att det är viktigt att tala om det och inte tiga.

Jag fick en morgonkick av detta innehållsrika samtal. Språkligt fanns det en hel del övrigt att önska, men innehållsmässigt var det något utöver det vanliga.

 

2 svar till “Om barns rättigheter och mjölkmaskiner i Sverige”

  1. Bo Grahn skriver:

    Struntprat!
    Siffrorna är överdrivna och framförs av manshatande feminister.

  2. Ann skriver:

    Håller med om att exakta siffror kan vara svåra att bevisa. Men att det förekommer våld mot barn är illa nog. Det är inte alltid män som utövar våld, även om det är vanligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *