Vi var på Ikea igår

Ikea i Bäckebol

Vi var på Ikea igår. J. hade sin röda, slitna jacka på sig och nedan kan ni se hur han är på väg. Titta noga längst ner till vänster på bilden.

J. på väg till Ikea

Väl där fikade vi. Vi delade en räkmacka som var jättegod och kostade 39 kronor och drack kaffe och åt varsin varm kanelbulle. Alltihop gick på 49 kronor.

Fika på Ikea

Utsikt från fiket på Ikea

Vi tycker om att ta bussen dit ibland, vi tycker det är roligt fast Ikea bjuder på mycket som jag egentligen inte tycker om. Massor av bilar, massor av människor, massor av val, massor av behov som jag inte visste att jag hade … och ändå låter vi oss inspireras eller bara slappar. Varför?

Skälen är förstås många. Här är några: Ikea är verkligen otroligt skickliga på att tilltala mig personligt och dessutom röra vid mitt hjärta lite lagom mycket. Som driven för återvinningskärl; den stora annonsen med uppmaningen: Återvinn julen! Och en massa praktiska lösningar som tar lite plats. Just sådant kan vi gå loss särskilt mycket på, J. och jag. Sånt som tar lite plats och hjälper oss att bringa ordning i vardagen. Förvaring, arbetsplats, garderobsinredning … Valen förpliktigar inte till något, allt blir bara lite bättre. Dessutom är människorna visserligen många men också tålmodiga. Ungarna har alltid något att leka med och fikat är så billigt så att nästan alla har råd.

Låter det som att jag är anställd av Ikeas marknadsföringsavdelning? Det är jag inte. Men jag gillar faktiskt Ikea. Men bara ibland och inte för ofta.

 

Ett svar till “Vi var på Ikea igår”

  1. Nanna skriver:

    Vi var också på Ikea igår! Och ja.. Jag gillar det också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *