Per och Alma Olssons fond

Per och Alma Olsson krängde skor i Göteborgsområdet och skrev sitt tetamente för 86 år sedan. Bland annat stod det att delar av avkastningen skulle användas till konstnärlig utsmyckning av Göteborgs stads folkskolor. De ville väcka barnens fantasi och utveckla deras färgsinne. Så kloka och omtänksamma de var, Per och Alma!

Därför åkte jag tillsammans med en annan styrelseledamot i Per och Alma Olssons grundskolefond ut till Nordlyckeskolan, åk 7-9 i tisdags. Vi hade en triptyk av Lars Rylander som skulle överlämnas till skolan. http://www.larsrylander.com/Hem.html

Det blev en sådan fin stund. Jag blir så full av varma lyckokänslor, när jag kommer till en skola, där de vuxna tillsammans med eleverna lyfter in kulturen i vardagslivet. Så var det här! Vi var i skolans bibliotek där vi berättade om fonden och om tavlorna. En elev spelade piano och musikläraren sjöng Imagine av John Lennon till ackompanjemang av samme elev. Vi utbytte lite tankar om tavlorna och sedan var det klart. Det kom till att bli en av förra veckans guldkorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *