Min bild just nu

Kråka

Jag har ju berättat om min nya bok Havet räcker inte som är färdig nu. I augusti 2010 var den halvfärdig. Den 8 augusti hade jag en bild på näthinnan halva dagen, ”Min bild just nu”:

En kråka sitter uppflugen på en vit stolpe – en stadig hörnstolpe på ett högt plank. Nedanför planket sitter jag med mina två storebröder, deras fruar och min J. och dricker kaffe. Men det syns inte på bilden. Det syns inte heller att det  är på Gunnebo slott någonstans där Göteborg och Mölndal möts.

Jag tycker om bilden för de gröna bladens skull, men framförallt för kråkans blick. Hennes öga är intensivt sökande. Nyfiken och på g. Det är så jag känner mig, när jag vet att jag ska skriva färdigt min fina roman som kommit ungefär halvvägs. (Om du klickar på kråkbilden och därmed förstorar den, kan du se det intesiva ögat.)

Nu googlade jag på kråka för att kolla om detta verkligen är en kråka. Jag är lite dålig på att känna igen fåglar. Då hittade jag en annan kråka som hittat sin uppgift i livet.

 

Ett svar till “Min bild just nu”

  1. Brita Holvid Fastlund skriver:

    Fotot med kråkan är verkligen välkomponerat och spännande. Kul med filmen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *