Det sitter en kvinna i fönstret

Idag bjuder jag på första sidan i Havet räcker inte.

Mycket tidigt på morgonen sitter en kvinna i fönstret. Hon tittar ut över sjön med de blå bergen på andra sidan vattnet. Hon har brunburrigt hår och ett skirt linne på sig, det är i augusti och solen har ännu inte gått upp. I den djupa fönsternischen sitter hon med uppdragna knän. Det är i Nordvästra Svealand och hon är tjugosju år.
Varje por i hennes kropp darrar, för hon vill något. Men hon tror att hon inte ska våga. Hon tänker på att sommaren snart är över. En knappt förnimbar känsla av ödslighet finns inom henne och hon vet att den känslan kommer att växa, när höstmörkret tätnar därute. Den här hösten vill hon ska bli annorlunda, men hon vet inte om hon ska hitta modet att våga.
Allt började för några veckor sedan.

2 svar till “Det sitter en kvinna i fönstret”

  1. marianne ohlander skriver:

    spännande! jag undrar över fortsättningen.

  2. Nanna skriver:

    Jag vill höra mer om det här mamma! Hela projektet och höra mer text. Du skrivet så bra! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *