Annars kommer stressen smygande

Han var ju så klok den där Olof von Dahlin då han på 1700-talet skrev sin dikt Nöjd levnad. Jag tror att nästan varenda människa i dagens samhälle, då vi bara springer fortare och fortare skulle må bra av att läsa och begrunda hans budskap. Och helst också leva efter det ibland. Jag har citerat honom tidigare, men nu gör jag det igen.

Äta litet, dricka vatten,
Roligt sällskap, sömn om natten,
Käckt arbeta, lägligt bo,
Stillhet någon stund på dagen;
Det är lagen,
För min hälsa och min ro.

Fast det förutsätter ju förstås att alla är med på noterna, t.ex. arbetsgivarna, bostadsbyggarna, arbetsmarknadspolitiken, försäkringskassan, kollektivtrafiken och alla de oändliga valen som ska göras  … om det ska funka. Annars kommer stressen smygande.

Ett svar till “Annars kommer stressen smygande”

  1. Nanna skriver:

    Helt riktigt. Så klokt! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *