Varför ställer inte alla människor sig upp och skriker rakt ut?

Vart är vi på väg? Varför ställer inte alla människor sig upp och skriker rakt ut?

Upprepade fall av vanvård av gamla har upptäckts på det privata vårdbolaget Carema. Det handlar om kiss, bajs, sår och brist på vårdande personal.

Samtidigt lyfter en Caremaachef en vinst på 53 miljoner. 53 miljoner förutom sin lön. Det är så svindlande mycket pengar att jag inte ens kan tänka det …

Samtidigt förbereder regeringen en lag som  ska tvinga alla kommuner att ha äldreomsorg i privat regi, för att alla gamla ska ha förmånen att välja mellan privat och offentlig regi.

Jag hoppas att jag får leva länge. Om jag behöver vård och omsorg under den sista delen av mitt liv, vill jag också välja. Om jag orkar. Jag tror inte organisationsformen är det jag fördjupar mig mest i. Jag kommer välja god vård med respekt och omtanke. Jag kommer inte välja dålig vård och absolut inte vanvård.

2 svar till “Varför ställer inte alla människor sig upp och skriker rakt ut?”

  1. Dan skriver:

    Nej folk ställer sig inte upp o skriker för tänk om dom då gör bort sig o tappar sin kö-plats i den lååånga kön till chansen att bli rik o rädda sitt skinn.
    Många skriker inom sig o i enrum eller gråter på nätterna för man får ju inte klaga när vi lever i ett välfärdssamhälle med demokrati och allt.

  2. Ann skriver:

    Och det är just det som är så farligt, när människor ger upp och inte vill/orkar/törs protestera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *