Under förnuftets tröskel

Varför ser det inte så här nu? Jag vet inte. Men jag vet däremot att det regnar. Det regnar mycket. Till en helt annan sak:

Ibland är det svårt att forma orden. Stundom letar jag bland ord för att försöka fånga det tillstånd, när konsten eller musiken berör mig så mycket att det händer något i hela kroppen. Det där tillståndet som gör att jag tänker: NU LEVER JAG! Men hur ska jag egentligen beskriva det? Vad är det som händer?

I programmet ”Så mycket bättre” i lördags sjöng Eva Dahlgren Mikael Wiehes sång ”Hjärtats fågel”. När Mikael tackade Eva var han nära den där fulländande formuleringen jag söker: Eva berör under förnuftets tröskel. Man kan inte värja sig! När han säger så förstår man ju  precis vad han menar.

Ett svar till “Under förnuftets tröskel”

  1. Nanna skriver:

    jag förstår precis hur du menar.. och svårtformulerat ja.. håller med dig. Wiehe gjorde det riktigt bra.

    fin bild också! Saknar snön så in i bängen… kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *